mEDISCHE PEDICURE

ONZE VOETVERZORGINGEN

Esthetische voetverzorging

De nagels worden geknipt en gefreesd, nagelwallen gereinigd, nagelriemen verzorgd. Afsluiten doen we met een mini massage.

Gespecialiseerde voetverzorging

Een volledig op maat gepaste voetverzorging afhankelijk van jouw noden, zoals:

Nagels knippen, nagelwallen reinigingen, nagelriemen verzorgen, eelt verwijderen, likdoorns verwijderen, nagels verdunnen, ingroeiende nagels verwijderen en proberen te voorkomen, schoenadvies, eventueel doorverwijzen naar andere paramedici.

ONZE SPECIALE TECHNIEKEN

NAGELBEUGELS

Een nagelbeugel is een hulpmiddel dat wordt gemaakt of aangebracht om de vorm van een teennagels te beïnvloeden. Zo kan een kromme nagel weer wat ‘rechter worden getrokken’. Dit wordt vaak gedaan om het ingroeien van de nagel tegen te gaan of te voorkomen. Een nagelbeugel wordt altijd ter plekke op maat gemaakt van ijzerdraad (dat ook gebruikt wordt voor het maken van beugels bij de orthodontist) omhuld door een silicone omhulsel voor extra draagcomfort. Een nagelbeugel kan enkele weken gedragen worden, afhankelijk van ons advies en jouw situatie.

De nagelbeugel verlicht vrijwel onmiddellijk de pijn.

Enkele orthonyxie-methodes die met succes toegepast worden in onze praktijk zijn Languette Bacquart en BS Spange.

ORTHESES

Een orthese is een hulpmiddel dat drukverlagend werkt wanneer er teveel druk ontstaat door de stand van de tenen. Deze orthese wordt gemaakt van siliconen en wordt geplaatst tussen, op of onder de tenen. Hiermee kunnen de tenen bijvoorbeeld uit elkaar gehouden worden, zodat ze niet meer langs elkaar wrijven. Of de tenene kunnen ietwat in een andere richting gestuurd worden waardoor ze niet meer tegen de schoen drukken tijdens het lopen. Een orthese wordt altijd in onze praktijk voor jou op maat gemaakt.

Wanneer de vorm van jouw tenen voor problemen zorgt, dan krijg je in onze praktijk advies over gepast schoeisel en trachten wij de pijn te verzachten door drukontlastende verbanden aan te brengen. podotherapeut

onychoplastie

Heb jij een misvormde nagel of ontbreekt er een stuk? Dan kunnen wij jou helpen! Met een nagelreconstructie maken wij een nieuwe kunstnagel. Deze onopvallende gel is antimycotisch en luchtdoorlatend. Hier gaan we zeer zorgvuldig en nauwkeurig te werk.

Het is een techniek waarbij we de nagel gedeeltelijk of geheel gaan “aanbouwen” naar zijn oorspronkelijke staat. Hierdoor sturen we het uitgroeien van de nagelplaat in de juiste richting en voorkomen we dat deze zou gaan ingroeien of leiden tot andere misvormingen. We werken dus zowel reparerend als regulerend.

Het einddoel van deze techniek is het verkrijgen van een volledig uitgegroeide, gezonde en intacte nagel met een natuurlijke vorm.  Daarnaast willen we de pijn of irritatie veroorzaakt door de nagelbeschadiging op korte termijn verminderen of beëindigen.

Omdat het oog ook wat wil, kan deze techniek ook gebruikt worden om nagels mooier te maken voor een bepaalde periode (zomermaanden).